In januari 2023 werkten vijf studenten milieukunde van de HAS Hogeschool verder aan hun rapport 'Subsidieer duurzame groenten en fruit'. Vijf studenten Social Work van de Hogeschool Utrecht vroegen kinderen en ouders in Utrecht Zuid hoe ze duurzaam leven en maakten een 'drietetspel' om speels in gesprek te gaan. Tien leerlingen van het Bonifatiuscollege probeerden dit spel op 16 februari en schreven stukjes voor instagram. Ook vier andere maatschappelijke stagiairs schreven zulke stukjes, terwijl drie jongeren via Serve the City mensen hielpen in hun tuin.
Vijf nieuwe studenten Social Work van de HU ontwikkelden van februari tot april een handleiding om mensen samen te laten moestuinieren, waarop een volgende groep van vijf studenten van april tot juni voortborduurt. Zij gaan 9 mei in gesprek met bezoekers van de weggeefwinkel van Stichting Limoenz in Lunetten. Een stagiair van de Universiteit Utrecht ontwikkelt een advies over communicatie tussen energiecoaches en bewoners van sociale huurwoningen. Op 17 maart brainstormden 30 mensen in de Domkerk over de volgende stappen naar duurzaam leven met smalle beurs.
Om die stappen voor te bereiden voerden we tientallen gesprekken met met partners, en gingen bijvoorbeeld 25 april in gesprek met kosters van de St Martinusparochie over een groenere kerk. Het Martinus+ magazine, radio Maria en WIJS publiceerden interviews over Duurzaam Utrecht 2030.
Adres: p/a EthicSchool, postbus 455, 3500 AL Utrecht
E-mailadres: ineke@duurzaamutrecht2030.nl