Kookboek Lunetten

Kookboek

Duurzaam eten met smalle beurs in Lunetten

Hoezo een kookboek?

Buurtbewoners met smalle beurs willen graag biologisch, duurzaam of gezond eten, maar vinden het vaak te duur. In Duurzaam Utrecht 2030 onderzochten we wat mensen graag willen. In gesprekken met bezoekers van de weggeefwinkel Lunetten kwam het idee voor een kookboek op. De komende tijd verzamelen we de favoriete duurzame, gezonde en betaalbare recepten van buurtbewoners. Die recepten proberen we samen uit. Dan plaatsen we een foto van het gerecht met het recept en een stukje over waarom het recept favoriet is op deze webpagina. Uiteindelijk vragen we een uitgever om het kookboek te publiceren.

Agenda

Week tegen eenzaamheid

26 september - 2 oktober 2024.

Samen duurzaam eten proeven in Lunetten in samenwerking met het Knooppunt Lunetten - in de Musketon - ingang Salland.


We zetten foto's van de gerechten met recept en een stukje over wat het recept betekent op de pagina 'Kookboek Lunetten'


Woensdagochtend 2 oktober 10-12 - in samenwerking met het Gezondheidscentrum Lunetten


Woensdag 16 oktober 2024, vanaf 17.30 uur. Duurzaam diner voor buurtbewoners. Volkstuinvereniging ATV Utrecht Zuid. Georganiseerd door studenten Social Work, Hogeschool Utrecht.


Donderdag 17 oktober 2024, 11-13 uur in het Knooppunt Lunetten: lunch met couscousmaaltijd van Milouda in samenwerking met het stadsdiner Utrecht.

Deelname is gratis, maar aanmelding is verplicht.

LET OP: DEZE MAALTIJD IS EEN LUNCH, GEEN AVONDMAALTIJD ZOALS ANDERE STADSDINERS!


Meer data volgen.


Duurzame lunch Knooppunt

Datum:  26 September, 11-12 uur


Vegetarisch, veganistisch, halal, en koosjer menu:

  • Een vegetarische groentesoep met vers wit stokbrood;
  • Luxe bolletjes , hard/ zacht en wit/ bruin;
  • Heksenkaas en een veganistische salade, zoals een hummus soort als beleg;
  • Rauwkost bij het beleg van snoeptomaatjes en snoep komkommer en rucola.
  • Drank: appel- en sinaasappelsap. 


Vrijdag 27 september - duurzame hapjes in het Knooppunt

Wraps, gevulde eieren en snoepgroenten

Duurzame hapjes in het knooppunt op maandagmiddag 30 september: wraps van kip met groenten en knoflooksaus, surinaamse hapjes: hartig deeg met zoete kokosvulling, bladerdeeg met stoofperen uit de oven, bereid met laurier, kruidnagel, kaneel, geleisuiker en water.

Druiven, mandarijnen en tomaatjes.

Voor de volgende keer: koolwraps met gehakt en rijst op prikkertjes

Woensdag 2 oktober - duurzame en gezonde hapjes gedeeld door medewerksters van het wijkgezondheidscentrum bij het Knooppunt Lunetten: naan met dips, gevulde eieren in bietensap, en dadel-amandel-kokos hapjes.

Share by: