sociaalmoestuinieren

Sociaal moestuinieren

Hebt u een tuin? Mag iemand anders daar een moestuin bijhouden? Meld u aan bij ineke@duurzaamutrecht.nl.

Wilt u bij iemand anders thuis moestuinieren en de opbrengst delen? Meld u aan bij ineke@duurzaamutrecht2030.nl.

Zoekt u hulp om uw tuin te onderhouden? Post een bericht op buurtnatuur030.nl.

Wilt u een buurtgenoot helpen in de tuin? Plaats uw aanbod op buurtnatuur030.nl.

Wilt u meer groen in uw buurt? Vraag met uw buren een groene buurtbon van 500 of 1000 euro aan bij de Natuur en Milieufederatie Utrecht.

Hoezo Sociaal Moestuinieren?

Tijdens gesprekken met Utrechters met smalle beurs in 2022 bleek dat sommige mensen graag een moestuin willen, maar geen tuin hebben. Er zijn ook mensen met een tuin die hen boven het hoofd groeit. Samen met studenten Social Work van de Hogeschool Utrecht probeerden we beide groepen te vinden en samen te laten moestuinieren, waarbij ze de opbrengst delen. Mensen die hulp willen in hun tuin zijn makkelijker te vinden dan mensen die bij iemand anders een moestuin willen bijhouden. Lees hier wat we tot nu toe ontdekt hebben.

Op 15 november 2023 hebben we met bezoekers van De Voorkamer in Lombok gebrainstormd over sociaal moestuinieren. Lees hier het verslag. Op 27 november 2023 leidde Alice Bezett een focusgroep over sociaal moestuinieren tijdens de workshop Maak duurzaam leven met smalle beurs mogelijk in de Social Impact Factory aan de Gracht.

Ziet u iets in sociaal moestuinieren? Laat het ons weten via ineke@duurzaamutrecht2030.nl.  Of neem contact op met Alice Bezett van HovenHier.

Share by: